сряда , 24 октомври 2018
Последно

Paco Rabanne – Пако Рабанеда Куерво

Paco RabanneФранциско „Пако“ Рабанеда Куерво или познатият на всички като Paco Rabanne (Пако Рабан) е роденият през 1934-та година на 18-ти Февруари велик моден дизайнер. Още като дете той напуска Испания с майка си когато в страната избухва гражданска война и имигрира във Франция.  Въпреки, че неговото образование е за архитект той може би най-иновативният френски дизайнер наричан по-късно „ужасното дете“ заради шокиращите си модни решения в появата си на модната сцена през 60-те години на миналият век.

Rabanne стартира кариерата си като дизайнер работещ под крилото на вече наложилите се модни къщи тогава GivenchyDior и Balenciaga. Той се занимавал с дизайна на техните бижута тогава, но не след дълго  вижда и разбира това в което е добър, и решава да основе своя собствена модна къща в която неговите виждания да са движещата сила. Той основава компанията си през 1966-та

Paco Rabanne е мистик по природа, вярващ в паранормалното. Може би от там идват и неговите идеи за дрехи от метал, пластмаса, хартия и други дотогава неизползвани материали в модният бранш. Иновативното му мислене го изстрелва напред в класациите оставящи го без конкуренция по отношение на екстравагантност.

Неговите произведения са толкова обширни по жанр че едва ли ще можем да опишем всички. Paco Rabanne и дизайнерите работещи с него се занимават с дизайн на дрехи, парфюми, бижута, аксесоари и много други.

Негови верни почитатели са имена като Mylene Farmer известен френски изпълнител редовно показващ се с екстравагантни одежди и парфюми от Paco Rabanne.

 


Сподели статията в Бутончета на сайтове, в които можете да споделите линк към тази страница.