четвъртък , 21 юни 2018
Последно

Тестери

Тестери
Тестери – какво са и какво не.

Сигурно доста пъти сте попадали на терминът тестер и още толкова пъти сте попадали на противоречива информация за тях. Тези които продават тестери твърдят че ароматът им е по траен и няма смисъл да давате пари за по-нетрайният парфюм под предтекста, че тестерът е парфюм с рекламна цел и ароматът му трябва да е по-силен за да може да ви направи по-добро впечатление.

От другата страна пък ви убеждават в противното, но кой е прав и кое е истина. В различните ситуации и истината е различна, напълно е възможно да намерите тестер който е по-наситен от парфюм, но в действителност обратното е по-вероятно. Причината е следната:

Никоя себеуважаваща се модна къща няма да ви излезе с подобен трик така характерен за централната част на балканския полуостров. Възможно е да има такива но пак казвам себеуважаваща се модна къща държаща на качеството. Представям си как от Versace пускат своите рокли, и тези които ви дават да пробвате в съблекалнята са с много по-добър плат и кройка от тази която накрая ви сгъват така прилежно в чантата , дори не мога да се изсмея искрено на подобна безсмислица, кой би се хванал? Надявам се не и вие.

Всеки тестер има комерсиална цел – да даде възможност на потенциалните купувачи да усетят аромата който евентуално би им допаднал и с това да ги спечелят. Да правилно да усетят ароматът на конкретният парфюм бил той Eau de Toilette, Eau de Parfum или в друга концентрация и в идеалният случай тестера би трябвало да съответства на 99% с парфюма. Дотук с теорията, нека дам и примери от реалният живот.

Лично аз редовно преглеждам новите аромати в близкият магазин в мола, естествено пробвам тестер няма как. Понякога се случва така, че определен парфюм ми харесва и просто си го купувам, предполагам не съм единствената и когато отворя кутията, о чудо получавам същият парфюм със същата трайност, което разбира се нищо не доказва. Веднъж се сещам пробвах мисля, че парфюма беше Thierry Mugler Alien ако не ме лъже паметта, тестерът му определено не беше толкова траен и наситен въпреки.

Изводът е, че опитът който придобиваме с времето е единственото сигурно нещо което е супер стига да понасяме добре несгодите.

Ако не сте съгласни с мен моля коментирайте!


Сподели статията в Бутончета на сайтове, в които можете да споделите линк към тази страница.