четвъртък , 21 юни 2018
Последно

Парфюмите | Свойства и аромат на парфюмите

Парфюмите индивидуални или общи?

Стимулът на който реагираме в ежедневието, който ни успокоява или пък ни кара да бъдем забелязани. Парфюмите са допълнение на личната идея за визията ни подсъзнателно. Те ни карат да се харесваме повече и са най-естественото допълнение към индивидуалността на отделната личност.

Ще кажете „добре де, няма 7 000 000 000 различни аромата, как ще има за всеки индивидуален парфюм“?

Аз бих казал така, ами много просто всеки аромат стои различно на отделния индивид, заради редица фактори като ще вметнем само известните ни защото съм сигурна че все още има какво да се открие и в науката за парфюмите.

От кои фактори зависи аромата?

Една част от известните ни фактори влияещи на аромата на парфюмите са външни и структурни:

-естествената биохимия. Както знаем няма човешки организъм който да има свое идеално копие по отношение на биохимия, метаболизъм, хормонална идентичност. Най-просто казано вероятността да откриете човек със абсолютно същата биохимия като вашата е почти равна на нула. Както и шанса да намерите човек със същото „естествено ухание“ като вашето е почти невъзможно.

-фактори на околната среда. Факторите от околната среда влияещи върху аромата са температура на средата в нашият случай въздухът който е съединение от предимно Азот, малко кислород и още по малко примеси които не се споменават защото на различните места са различни, но определено навсякъде се срещат с аромата на любимият парфюм. Друг подценяван фактор е слънцето, в повечето случаи слънцето е разгледано единствено като източник на топлина, но аз мисля, че светлината му е по-сериозният фактор имащ влияние.

-факторите на съзнанието и подсъзнанието. Спомените и житейският опит ще разглеждаме като съзнание а мечтите и несъзнателните (интуитивни) решения като подсъзнание. Мисля, че няма нужда да обяснявам за силата на съзнанието като фактор влияещ върху сетивата.

Структурните фактори са:

- технология на производство, условия на околната среда по време на производство, материали за производство и ред други неоткрити все още фактори. Това ще рече, че един и същ „Модел“ наблягам на модел защото сме привикнали да виждаме почти един и същ аромат в еднакви шишенца с едно и също име и НИЕ ПОДСЪЗНАТЕЛНО, а и след това и съзнателно приемаме за един и същ аромат заради минималните разлики и гарантираното качество, преминаващо „качествен контрол“. Мога да ви гарантирам едно и то е, че парфюм направен през януари със сигурност няма да има 100% идентичен аромат със този направен през август при еднакви всички останали фактори. Лично на мен ми се е случвало да усещам тази разлика, в сърдечните нотки в моят случай. Но дори и да си мисля така пак няма как да съм сигурна в това, защото останалите фактори със сигурност не са били същите.

Само вмятам, през времето когато учех в техническият университет изучавахме във всяка една дисциплина ГРЕШКAТA от гледна точка, че във всяко едно правило, закон или технологичен процес винаги присъства грешка която е в определени граници естествено. От тази гледна точка физически е невъзможно да се възпроизведат два идентични аромата по различно време и при различни условия.

Съвкупността от тези фактори дава „реалната“ миризма…

на всеки един от парфюмите които ние харесваме. Под „реална миризма“ имам предвид аромата които ние сме приели за строго определен за нещо като идеал.

Парфюмите са нещо което се приспособява към своят собственик това го прави идеален аксесоар и спътник показващ индивидуалните черти на всеки човек.

Автор: 


Сподели статията в Бутончета на сайтове, в които можете да споделите линк към тази страница.