четвъртък , 21 юни 2018
Последно

Версаче – линии,аксесоари парфюми Versace

Versace - Версаче

Versace е италианска модна къща отворила врати през 1978 година основана от Джиани Версаче, която бива в последствие наследена от семейството и след нейното убийство през 1997 година. Отварянето на вратите на една от най-големите и известни дизайнерски къщи започва с линия дамски дрехи, малко след това и от линия за мъже вече в първия бутик на Versace в Милано на улица Via della Spiga. Символът на фирмата е образът на Медуза и е избран от Джиани. Кой не е чувал за Версаче?

Версаче за отрицателно време се превръща в любима марка на известните личности. Елтън Джон се превръща във фен и рекламно лице на компанията, последван от Мадона, Аштън Къчър, Хали Бери, Бритни Спиърс и много други.

Моделите на Версаче включват мотиви от Гръцката и Римската архитектура, съчетани с модерна и класическа линия. Впоследствие линията им се разширява и включва аксесоари, козметика, аксесоари за дома и парфюми. Днес вече модният гигант включва няколко линии като Versace: Atelier ,  Couture,  Jeans Couture,  Home Collection, Collection и Versus .

Към момента Couture е водещата линия и тя е отговорна за всички парфюми Версаче стигащи до нас. Първият парфюм на компанията е Gianni Versace за жени представен през 1981. Ароматите на Версаче се произвеждат в сътрудничество с Евроиталия SRL.

 

 

 


Сподели статията в Бутончета на сайтове, в които можете да споделите линк към тази страница.